Välkommen till Jiepeer´s kennel. 

Jag startade denna kennel 1996-03-07. Välkommen att läsa om mina första hundar som har betytt mest för min avel och slädkörning.

Hundhistoria:
Min första hund köpte jag i Sundsvall från en kennel som hette Extract´s. Han hette Halifax och var en väldigt speciell hund. Halifax var min första ledarhund och har utbildat flera av min hundar till ledarhundar. Faxen var också min första älgjagande malamute, med han fick jag fram 16 älgar till passkyttarna. Denna hund lärde mig hur jag kom att hantera mina malamuter .
Han blev 11 år gammal. Avlivad pga. svår sjukdom. Faxen har flera avkommor efter sig. Mer om dom på andra sidor.

Min andra hund heter Virak och kom från Matfors och finns med fortfarande som pensionär. Virak som vi kallar Nalle tog över faxens syssla som ledarhund och är också väldigt speciell. Han största tillgång var lugnet och tryggheten i spannet. Med Nalle i spannet så kom man alltid fram dit man skulle på ett säkert sätt. Om man ramlade av så tog han med spannet i en vid sväng tillbaks till mig och parkera släden bredvid mig. Har också flera avkommor efter sig.

Min tredje var en omplacerings tik som heter See-O-Nees Akela jag fick henne när hon bara var 8 månader gammal. hon var lika lugn som Nalle. Men tyvärr ingen riktigt bra slädhund. Visst jobbade hon men hon hade ett helt annat travsteg än både Faxen och Nalle. Även hon har avkommor efter sig.

Mer info finns under länken hundarna.

Familjen

Jag som äger kenneln heter Fransisco Hed (Frasse). Min sambo som även hjälper mig med träningen och är utställningsansvarig för kenneln heter Marie Wallin. Sedan har jag 2 döttrar Julia och Maja som jag hoppas ska börja köra med hundarna när dom blir större.

Vi håller till i Dalarna Strax norr om Mora i en liten by som Heter Våmhus. 

Vi bor i ett litet hyreshus med 5 lägenheter. Hundgårdarna står utanför köksfönstret och vissa grannars sovrum. Jo alla sover gott. :-)

Från huset kör jag både sommar och vinter. Det finns fina skogsvägar under barmarkssässongen. Under vintern går skoterlederna runt husknuten. Flera av grannarna har snöskoter så spåren från huset blir uppkörda direkt efter snöfall.

Söker ni kontakt med oss så hittar ni oss här:

Adress:
Fransisco Hed / Marie Wallin
Knopparna 722
792 96 Våmhus

Tel:
0250/457 55
Mobil:
070/ 58 22 171

Epost:
frasse@jiepeers.se
marie@jiepeers.se